Blogg gratis Logga in
De bästa banktjänsterna

Banker kopplade till BankID i Sverige

Skrivet av ekonomenstankar | Dec 12, '18 @ 16:56

BankID är den ledande e-legitimationen i Sverige. BankID har utvecklats av ett antal stora banker för användning av allmänheten, myndigheter och företag. Den första BankID-legitimationen utfärdades 2003. Bankidnätet omfattar nu Danske Bank, ICA Banken, Ikano Bank, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB, Skandiabanken, Sparbanken Syd, Svenska Handelsbanken, Swedbank och Ålandsbanken. 7,5 miljoner människor använder BankID regelbundet för en mängd olika privata och offentliga tjänster.

BankID har 7,5 miljoner aktiva användare. Många tjänster tillhandahålls där medborgarna kan använda sitt BankID för digital identifiering samt underteckna transaktioner och dokument. Tjänsterna varierar från Internet-och mobilbank, e-handel till skattedeklaration och tillhandahålls av myndigheter, kommuner, banker och företag. BankID används både för identifiering och signering. Enligt svensk lag och inom Europeiska unionen är BankID en avancerad underskrift och en underskrift med BankID är rättsligt bindande.

Kundens identifiering garanteras av den bank som utfärdar BankID. Myndigheter, företag och andra organisationer måste kontrollera giltigheten av kundens identitet och signatur. BankID finns på smartkort, datorer, mobiltelefoner och surfplattor.


Kort om bankerna som erbjuder BankID

ICA Banken

Företagskoncernen startades 1917 av Hakon Swenson och företaget blev framgångsrikt snabbt. ICA-gruppen är företagskoncernens ursprungliga namn. ICA gruppen har spridit sig utanför Sveriges gränser och du kan finna dem i förutom Sverige: Asien, Lettland, Estland och Litauen.

ICA är från början en matvarubutik som vuxit till en enorm organisation över hela Sverige. De tillhandahåller inte enbart flertalet olika butiker i olika storlekan utan även försäkringar med mera. Många tycker Ica Banken är en av de bättre bankerna du kan ha att göra med.

Danske Bank

Som den största banken i Danmark har Danske Bank ett stort inflytande både i Danmark och i Sverige. Som privatperson finns alla möjliga finansiella tjänster tillgängliga för dig och du kan vara säker på att dina personuppgifter behandlas på rätt sätt. Sedan att Danske Bank nyligen varit med om en skandal som handlar om misstänkt pengatvätt via banken är en sak att fundera på innan du väljer denna banken.

Ikano Bank

Detta är en jätte bland de finansiella koncernerna och de fokuserar på finans, fastigheter och försäkringar. Det var ägaren av IKEA Ingvar Kamprad och hans familj som grundade banken 1988, Ska du låna via IKEA är det alltså inte så konstigt att det är Ikano som tar hand om och handlägger lånen. Ikano tar hand om allt ifrån, billån, bolån och privatlån.

Ikano är en välrespekterad bank och sköter sig som en bank skall göra.

Swedbank

Swedbank är en av de fyra största bankerna i Sverige. Banken erbjuder allt ifrån lån, sparande, utlåning, pensionsförsäkringar och mycket mer. De har en bra internetbank som konstant utvecklas för att förbättra för sina kunder. Swedbank var en av de banker som var först med att erbjuda BankID till sina kunder.

Länsförsäkringar Bank

Länsförsäkringar startade som en rent försäkringsföretag men tog senare steget in i bankvärlden och allt som kommer med. Alla som har ett konto är indirekta delägare i banken och får en återbäring varje år. Den må inte var så så stor men det beror ju på hur man tillhandahållit sina finansiella intressen. Du finner alla former av banktjänster och försäkringstjänster hos Länsförsäkringar.

Skandiabanken

Skandia Bank & Försäkring har funnits i drift sedan 1994 med banktjänster so, utlåning och inlåning. Skandibanken har många gånger uppmärksammats som den banken med flest nöjda kunder överlag. Banker erbjuder ett komplett utbud av olika tjänster som till exempel bolån och kontokrediter. Så detta är en bank jag skulle rekommendera om du vill bli en nöjd kund. Det är inget jag kan garantera givetvis men ryktet talar väl om Skandiabanken.

Ålandsbanken

Med sitt säte på Åland är det inte så konstigt att grundarna av banken valde att döpa den till Ålandsbanken. Banken grundades 1919 och blev noterad på börsen 1942. Även här finner du ett komplett utbud av olika banktjänster för privatpersoner och företag. Dock erbjuder banken inte privatlån för privatpersoner.

Nordea

Detta är en av de största bankerna i Norden och även i Baltikum. Banken har över 11 miljoner kunder spridda över Europa. Du finner ett heltäckande sortiment inom lån, pnsion, sparande, sparande i aktiefonder och mycket mera. Nordeas namn är känt över hela världen och är en mycket välrespekterad bank med många investerare med stort inflytande inom finansvärlden.

Handelsbanken

Tillsammans med Swedbank utgör Handelsbanken en del av de fyra bankerna i Sverige. Handelsbanken erbjuder i princip alla tjänster du kan tänka dig när det kommer till sådant banker erbjuder. De erbjuder tjänster för företag, privatpersoner och andra olika institutioner.

Sammanfattning

Det finns fler banker som är kopplade till BankID men dem jag har berättat om här är de mest kända. Att använda BankID är ett perfekt sätt att legitimera sig över nätet och göra finansiella transaktioner på nätet för till exempel BankID casino, köp av kläder online och mycket annat.

Hoppas du fick lärdom av mitt inlägg. Fler kommer snart!


Comments